Marcafè

Marcafè is opgericht in 1942 en is gevestigd in Giulianova, in de regio Abruzzo. Marcafè is gedreven om de beste koffie in de wereld op de markt te brengen. En daar zijn ze zeker in geslaagd als je het aan ons vraagt. Door hun inzet, passie voor koffie en het goed onderzoek doen naar de beste verwerkingsmethoden is het hun gelukt mooie melanges te creëren. Om verschillende behoeften en smaken te beantwoorden wordt voortdurend gezocht naar oplossingen en nieuwe geuren en smaken. Het geheim van de melange is terug te vinden in hun traditie, de vaardigheden van het succesvolle mengen, het niet tevreden zijn met slechts een proeverij van enkele monsters en het controleren en selecteren van elke soort koffieboon. Marcafè is onderscheidend ten opzichte van andere roosterijen doordat ze ook aandacht hebben voor de stappen in het proces die voor de meesten onbelangrijk lijken te zijn voor het eindresultaat. Bijna iedere dag worden in de fabriek koffiebonen bezorgd van plantages uit de belangrijkste delen van producerende landen zoals Colombia, Congo, Cuba, Costa Rica, India, Indonesië, Brazilië, Haïti en Puerto Rico.

“Koffie moet zwart als de hel, sterk als de dood en zoet als de liefde zijn”, aldus een Turks spreekwoord. Het spreekwoord somt alle verschillende sensaties op die deze oude drank kan aanwakkeren en de hele essentie van een smaak, die het uniek maakt. Koffie werd vroeger aanvankelijk beschouwd als een gevaarlijke brouwsel. Marcafè daarentegen heeft nooit enige twijfel gehad over de eigenschappen.

Bron: Marcafè